تب خال
افرادی که ابتلا به تبخالهای دهانی را تجربه کردهاند حتما میدانند که در طب مدرن درمانی برای این بیماری وجود ندارد و متخصصان تنها با تجویز داروهای ضدویروسی مانند آسیکلوویر به تسریع بهبودتبخال کمک میکنند و البته گاهی همین دارو، باعث ایجاد حساسیت در پوست میشود. در حالی که در میان شیوههای طبیعی درمان تبخال ، روشهایی وجود دارد که میتواند علاوه بر تسکین درد روند درمان تبخال را تسریع کند و هیچ عارضهای هم نداشته باشد. توصیه ما به شما این است که اگر این شیوههای طبیعی را برای درمان تبخال انتخاب میکنید پیش از هر چیز با متخصص طب سنتی مشورت کنید.
«جعفری» معجزه میکند
در شرایطی که تبخال در ناحیه دهان، لب و لثه به وجود میآید درمان آن سادهتر و راحتتر از زمانی است که ویروس ناحیه تناسلی را به خود درگیر میکند. یکی از روشهای درمان تبخال دهانی شستوشوی محل تبخال با عصاره یا جوشانده ریشه گیاه جعفری است. شستوشوی محل تبخال با این عصاره که یکی از طبیعیترین داروهای ضدویروس هرپس است، موجب تسکین درد و افزایش سرعت درمان میشود. علاوه بر این افرادی که با جوشانده به دست آمده از ریشه جعفری محل تبخال و اطراف آن را شستوشو دهند از انتقال بیماری به بخشهای دیگر لب، لثه و زبان پیشگیری میکنند.
تسکین درد و التهاب با برگ زیتون
درمانگران طب سنتی چین و هند بر این باورند که استفاده از مرهم برگ زیتون میتواند تاثیر زیادی در کاهش التهاب و درد ناشی از ابتلا به تبخال داشته باشد. از آنجا که برگ زیتون خاصیت ضدالتهابی و ضدویروسی دارد میتواند بهترین داروی طبیعی برای درمان بیماریهای پوستی ویروسی مانند تبخال باشد. امروزه نیز محققان از همین خاصیت برگ زیتون برای تهیه پماد ضدتبخال استفاده میکنند که علاوه بر جنبههای درمانی میتواند به پیشگیری از ابتلا به این بیماری نیز کمک کند. علاوه بر این عصاره زیتون موجود در محصولات درمانی و بهداشتی مثل پماد، صابون یا کرم با کنترل رادیکالهای آزاد میتواند ابتلا به بسیاری از بیماریهای پوستی را کنترل کند و حتی برای درمان سوزش و التهاب نیش حشرات مفید باشد.
روغن گل راعی ضدخارش
بروز تبخال در بدن همواره با سوزش و خارش شدید همراه است. به گونهای که بیمار را کلافه کرده و او را وادار به تحریک، خارش و لمس ناحیه تبخال میکند. در حالی که این کار نه تنها تسکینی برای درد بیمار محسوب نمیشود بلکه موجب انتقال ویروس تبخال به سایر قسمتهای لب، لثه و حتی اندامهای دیگر میشود. متخصصان طب سنتی برای برطرف شدن مشکل خارش موضع تبخال در طول مدت درمان استفاده از روغن گل راعی را به صورت استعمال خارجی توصیه میکنند. برای این منظور پنبهای را به روغن یا اسانس بدون افزودنی با گل راعی آغشته کرده و محل تبخال را به روغن آغشته کنید.